Poziv na godišnju Skupštinu Udruženja tužilaca FBiH

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Udruženje tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine

Upravni odbor Udruženja

Sarajevo, 08.05.2017. godine

 

Federalno tužilaštvo FBiH

Glavnom federalnom tužiocu

Zamjenicima glavnog federalnog tužioca

Federalnim tužiocima

 

Glavnim kantonalnim tužiocima 1-10

Zamjenicima glavnih kantonalnih tužilaca

Kantonalnim tužiocima

 

Na osnovu člana 27 Statuta Udruženja tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine, Programa rada i Odluke Upravnog obora  Udruženja tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine, broj: UT- 01/17,  dostavljamo poziv za Skupštinu Udruženja tužilaca F BiH, koja će se održati

 dana 25  maja 2017. godine

u hotelu „Garden City“ u Konjicu.

 

Svi oni koji prijave učešće na Skupštini tužilaca, potrebno je da osiguraju dolazak na dan 25. maj 2016. do 12,00 časova.

Zbog kratkog roka u kojem planiramo organizovati Skupštinu, potrebno je da odredite predstavnike koji će sudjelovati na Skupštini Udruženja, vodeći računa da na pet tužilaca/članova Udruženja tužilaca F BiH, treba da izaberete jednog tužioca koji je takođe član Udruženja., Obavezno je prisustvo sadašnjeg saziva Upravnog odbora, kao organizatora ove Skupštine, kako je to propisano Statutom Udruženja tužilaca F BiH.

Troškovi boravka u hotelu članova Skupštine (ručak 25.05.2017. sa ostalim planiranim programom, noćenje 25/26, 05.2017. te doručak i ručak na dan 26.05.2017. godine) bit će pokriveni sredstvima Udruženja uz podršku partnerske nevladine organizacije Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS/Helsinškog komiteta Nizozemske i Misije OSCE u Bosni i Hercegovini.

U skladu s navedenim, ovom prilikom će se pored Skupštine Udruženja, održati i seminar pod nazivom Povećanje ekspertize pravosudnih institucija o trgovini ljudima u Albaniji i Bosni i Hercegovini: Tretman žrtava i žrtava svjedoka trgovine ljudima“, a prema Programu rada koji Vam uz ovaj poziv dostavljamo.

 S obzirom da suorganizatori nisu u mogućnosti da snose putne troškove i troškove za vozače, Upravni odbor Udruženja upućuje molbu glavnim tužiocima da za svoje predstavnike na Skupštini odobre korištenje službenih vozila ili priznaju troškove prijevoza sa pripadajućom dnevnicom,  uključujući  i troškove za vozače.

Molimo Vas da odmah, a najkasnije do kraja radnog dana u petak, 12.05.2076. godine, dostavite imena i prezimena tužilaca koji će sudjelovati u radu Skupštine, kako bi mogli izvršiti rezervaciju smještaja u hotelu.

            Potrebno je naznačiti, pored imena i prezimena tužioca, da li je neophodno osigurati  prenoćište na dan 25./26.05.2016. godine.

 Spisak delegiranih tužilaca dostaviti putem e-maila na adresu daniel.muzurovic@pravosudje.ba> ili putem faxa na 033 442 614.

Po mogućnosti imena učesnika mogu donijeti i članovi Upravnog odbora na sastanak Upravnog odbora koji je zakazan za dan 11. 05.2017. godine u 13,30 časova.

            Imajući u vidu važnost održavanja Skupštine Udruženja za našu profesionalnu zajednicu, kao i planiranog programa, molimo glavne tužioce da ovome posvetite posebnu pažnju i pomognete da se ovaj događaj uspješno organizira i održi.

 

                                                                                              S poštovanjem!

 

            Predsjednica Udruženja tužilaca FBiH

                                                           Hajrija Hadžiomerović- Muftić