XIII stručno savjetovanje tužilaca ove godine održano putem online radionica

Udruženje tužilaca FBIH ove godine organizovalo je XIII stručno savjetovanje tužilaca u BIH u saradnji sa VSTV BIH, Centrom za edukaciju sudija i tužitelja FBIH i RS, te Pravosudnom komisijom Brčko distrikta, te uz podršku podršku partnerskih organizacija USAID-a, TRIAL Inerenational, UNICEF-a u BiH, OSCE-a u BIH, EMMAUS-a, IOM-a u BIH, CoE, OPDAT-a.

S obzirom na okolnosti uzrokovane COVID 19 XIII stručno savjetovanje tužilaca, iz sigurnosnih i zdravstvenih razloga, nije bilo moguće organizovati na tradicionalan način. Ove godine, uz veliki napor organizatora i uz pomoć partnera, savjetovanje je organizirano u vidu online radionica, kako bi se nastavio kontinuitet u radu i edukaciji tužitelja iz cijele Bosne i Hercegovine.

Stručno savjetovanje održalo se u četiri panela i to: korupcija i organizirani kriminal visokog nivoa, ratni zločin, trgovina ljudima i djeca u kontaktu i djeca u sukobu sa zakonom.

Ove godine na savjetovanje se uključilo vše od 150 učesnika, te svojim učešćem dali veliki doprinos u realizaciji još jednog stručnog savjetovanja.

Dnevni red XIII stručnog savjetovanja tužilaca