Održana redovna godišnja Skupština Udruženja tužilaca/tužitelja Federacije Bosne i Hercegovine

Dana 20.01.2023. godine, u Konjicu je održana redovna godišnja Skupština Udruženja tužilaca/tužitelja FBiH. Skupština je jednoglasno donijela odluku kojom su usvojeni Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj Udruženja za 2022. godinu.

Skupština je jednoglasno donijela odluku o imenovanju novih/starih članova u statutarne organe Udruženja. O tome koji članovi Udruženja su imenovani u organe Udruženja moguće je vidjeti na internet stranici Udruženja u podmeniju “Statutarni organi”.

Također, na Skupštini je podnesen izvještaj o realizaciji zaključaka skupštine u vezi sa statusnim pitanjima i novi prijedlozi statusnih pitanja iz radnog odnosa za tužioce, u okviru čega je donesen zaključak da se u što kraćem roku uputi prijedlog o izmjenama zakona povodom povećanja broja dana godišnjeg odmora, te da se uputi dopis svim kantonalnim vladama radi vraćanja jubilarne naknade i naknade za slučaj smrti bez obzira na zajedničko domaćinstvo sa umrlim.

Na Skupštini je održana i panel diskusija “Otvorena pitanja nakon donošenja novih kriterija za ocjenjivanje rada tužilaca u tužilaštvima Bosni i Hercegovini” u okviru koje je donesen zaključak Da se po okončanju ocjenjivanja za 2022. godinu ostvareni rezultati usporede sa kriterijima za 2023. godinu i da se napravi analiza, a da nosioci aktivnosti budu panelisti s rokom izvršenja do 30.06.2023. godine, te da analiza obuhvati opći i privredni kriminalitet i ocjene 4 i 5.

Osim navedenog, razmatrane su i druge teme iz oblasti pravosuđa, u okviru čega su vođene kvalitetne diskusije.

Fotografije sa održane Skupštine – USKORO…