Poziv za Skupštinu udruženja tužilaca

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Udruženje tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine

Upravni odbor Udruženja

Sarajevo, 24.10.2018 godine

 

Federalno tužilaštvo FBiH

Glavnom federalnom tužiocu

Zamjenicima glavnog federalnog tužioca

Federalnim tužiocima

 

Glavnim kantonalnim tužiocima 1-10

Zamjenicima glavnih kantonalnih tužilaca

Kantonalnim tužiocima

 

Na osnovu člana 27 Statuta Udruženja tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine, Programa rada i Odluke Upravnog obora Udruženja tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine, broj: UT- 01/17,  dostavljamo poziv za Izbornu Skupštinu Udruženja

Dana 08  i 09. novembra 2018. godine

 hotel „Navis“, Orašje

 

Svi oni koji prijave učešće na Skupštini tužilaca, potrebno je da osiguraju dolazak na dan 08. novembar 2018. do 17,00 časova.

Zbog kratkog roka u kojem planiramo organizovati Skupštinu, potrebno je da odredite predstavnike koji će sudjelovati na Skupštini Udruženja, vodeći računa da na pet tužilaca/članova Udruženja tužilaca FBiH, treba da izaberete jednog tužioca koji je član Udruženja tužilaca FBiH.

Obavezno je  prisustvo sadašnjeg saziva Upravnog odbora, kao organizatora ove Skupštine, kako je to propisano Statutom Udruženja tužilaca F BiH.

Troškovi boravka u hotelu članova Skupštine (večera 08. novembar 2018. sa ostalim planiranim programom, noćenje 08/09. novembar 2018. godine, te doručak i ručak na dan 09. novembar 2018. godine) bit će pokriveni sredstvima Udruženja.

U skladu s navedenim, ovom prilikom će se pored Skupštine Udruženja, održati i predavanje pod nazivom „Sindrom profesionalnog stresa –  tehnike rješavanja stresnih situacija u radu“.

Upravni odbor Udruženja upućuje molbu glavnim tužiocima da za svoje predstavnike na Skupštini odobre korištenje službenih vozila ili priznaju troškove prijevoza sa pripadajućom dnevnicom, uključujući i troškove za vozače.

Molimo Vas da odmah, a najkasnije do kraja radnog dana u petak, 02.11.2018. godine, dostavite imena i prezimena tužilaca koji će sudjelovati u radu Skupštine, kako bi mogli izvršiti rezervaciju smještaja u hotelu.

Potrebno je naznačiti, pored imena i prezimena tužioca, da li je neophodno osigurati noćenje na dan 08/09. novembra 2018. godine.

Spisak delegiranih tužilaca dostaviti putem e-maila na adresu daniel.muzurovic@pravosudje.ba> ili putem faxa na 033 442 614.

Imajući u vidu važnost održavanja Skupštine Udruženja za našu profesionalnu zajednicu, kao i planiranog programa, molimo glavne tužioce da ovome posvetite posebnu pažnju i pomognete da se ovaj događaj uspješno organizira i održi.

 S poštovanjem,

Predsjednik Skupštine

Dragan Popović

Dnevni red Skupštine udruženja tužilaca možete pogledati u nastavku.

 

Download the PDF file .